Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comunicat de presă – închiderea proiectului

Comuna Victoria – în calitate de lider beneficiar, a organizat vineri, 29.09.2023, Conferința de închidere a proiectului: „Instalare supraveghere video în zona transfrontalieră RO-MD (Victoria-Sculeni)” Cod EMS-ENI 2SOFT/4.3/165, finanțat în cadrul ,,Programului Operațional Comun România- Republica Moldova 2014-2020”.

Proiectul a fost implementat de către Comuna Victoria (Lider de proiect), în parteneriat cu: Comuna Sculeni – Republica Moldova, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră – Republica Moldova și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, având ca obiectiv general îmbunătățirea siguranței și securității în zona de frontieră România-Moldova (punctul de frontieră Sculeni), în special în ceea ce privește circulația persoanelor, bunurilor și capitalurilor prin reducerea ratei criminalității la frontieră.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 30 de luni (16.04.2021 – 16.10.2023).

Valoarea totală a proiectului a fost de 326.181 euro, partenerii proiectului beneficiind de o finanțare nerambursabilă în valoare de 90% din partea Uniunii Europene.

Proiectul a vizat instalarea a câte unui sistem de supraveghere video constând în montarea a 100 de camere de supraveghere, câte 50 pentru fiecare comună, și a infrastructurii necesare în zona transfrontalieră RO-MD (Victoria-Sculeni)”și achiziționarea a 3 drone la dispoziția Inspectoratelor Poliției de Frontieră din România și Republica Moldova. Totodată, proiectul a avut ca rezultat creșterea gradului de conștientizare în rândul a 10.000 de persoane cu privire la acțiunile menite să îmbunătățească siguranța și securitatea în zona de frontieră.

0 comentarii

Niciun comentariu momentan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *