Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Despre proiect

Proiectul se desfășoară în perioada: 14 aprilie 2021 – 14 octombrie 2022

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Sprijin pentru educație, cercetare, dezvoltare tehnologică și inovație;
  • Promovarea culturii locale și conservarea patrimoniului istoric;
  • Îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea rețelelor și sistemul de transport și comunicații;
  • Provocări comune în domeniul siguranței și securității.

Crearea unei relații comune de cooperare, formată din cei patru parteneri din România și Republica Moldova, menită să contribuie la lupta împotriva tuturor infractorilor și infracțiunilor prin instalarea unui sistem comun de supraveghere video în zona de frontieră Victoria (România) și Sculeni (Republica Moldova).

Imbunătățirea siguranței și securității în zona de frontieră România-Moldova (punctul de frontieră Sculeni), în special în ceea ce privește circulația persoanelor, a mărfurilor și a capitalului prin reducerea ratei criminalității la frontieră cu 5%, după  36 de luni de la implementarea proiectului.

În 2017, personalul sectorului de frontier Iași a detectat 156 de incidente, 21,2% la ”granița verde” și 78,8% în punctele de trecere ale frontierei. Incidentele s-au tradus în 215 fapte penale cu 188 de infractori implicați, dintre care 3,8% treceri ilegale de frontieră, 14,8% contrabandă, 2,8%, vehicule furante 0,5%, arme și munitii, 0,5% narcotice, 44,2% documente false, 30,1% legate de traffic, 2,3% criminalitate organizată.


Puteți citi mai multe despre proiect la adresa: https://ro-md.net